- Serverar: 6 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
En festlig portionspaj med svamp och brieost.
Instruktioner
- Hacka samman matfett och mjöl till en gryning massa. Tillsätt vatten och arbeta ihop degen.
Tryck ut degen och klä 6 portionspajformar.
Ställ formarna kallt så att degen får vila i ca 30 minuter.
- Skala och hacka löken och vitlöksklyftorna. Skiva champinjonerna tunt. Fräs löken mjuk i matfett utan att den får färg. Tillsätt vitlök och champinjoner och stek tills all vätska från svampen har ångat bort.
Häll på citronsaft och krydda med salt och peppar.
Rör i hackad persilja.
- Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalen i 15 minuter.
- Fördela champinjonröran i pajerna och täck med skivor av brieost.
- Öka värmen till 250 grader. Gratinera pajerna 6-8 minuter tills osten har smält.
- Dekorera ev. med lite rödlök och persilja.
Servera pajerna genast med en grönsallad.
Publicerat den
19 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar