Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pajer med svamp och brieost

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En festlig portionspaj med svamp och brieost.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka samman matfett och mjöl till en gryning massa. Tillsätt vatten och arbeta ihop degen. Tryck ut degen och klä 6 portionspajformar. Ställ formarna kallt så att degen får vila i ca 30 minuter.
  2. Skala och hacka löken och vitlöksklyftorna. Skiva champinjonerna tunt. Fräs löken mjuk i matfett utan att den får färg. Tillsätt vitlök och champinjoner och stek tills all vätska från svampen har ångat bort. Häll på citronsaft och krydda med salt och peppar. Rör i hackad persilja.
  3. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalen i 15 minuter.
  4. Fördela champinjonröran i pajerna och täck med skivor av brieost.
  5. Öka värmen till 250 grader. Gratinera pajerna 6-8 minuter tills osten har smält.
  6. Dekorera ev. med lite rödlök och persilja. Servera pajerna genast med en grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.