Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pakistansk kyckling

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Starkt, starkt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn den hackade löken i matfettet. Tillsätt krossad tomat, alla kryddorna och filmjölken. Koka fem minuter på hög värme. Tillsätt den rensade kycklingen i bitar.
  2. Servera till ris eller coscous.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • anette 8 december 2017

    Denna maträtt har jag gjort i många, många år. Fick receptet utav en vän som var gift med en pakistansk man. Så detta kan härstamma från mitt recept som säkert många delat med sig av . Det som blir fel när man delar, är att receptet förändrar sig. I detta fallet är det ett några stora stora fel, och det är att man skrivit att man ska tillsätta grillad kyckling. Riktigt fel. I grundreceptet ska man dela en hel rå kyckling i bitar som är ca 3 - 5 cm stora ca, med ben. Dessa ska man lägga i såsen, för det är den man gör först, enligt receptet ovan. Men man ska absolut inte koka såsen i fem minuter, utan den ska koka i ca 1 timme på svag värme, det är därför man får fram större smaker precis som i Pakistanska eller indiska maträtter. Men efter ca en halvtimma ska man tillsätta kycklingen rå, så att den får koka med och man får ut de fina smakerna från kött och ben. Det enda jag själv ändrat i denna maträtt, i mitt originalrecept är att jag istället lägger i kycklingfilé som jag delat i ca 6 - 8 bitar. Men då måste jag ha med kycklingbuljong för att höja smaken. Och man kan gott använda så mycket färska kryddor som möjligt, tex inte vitlökspulver utan riktig vitlök och dessutom färsk koriander på slutet. Man kan med fördel ha riktig grädde i eftersom filmjölken gör att såsen skär sig. Så ibland är det vanskligt med recept som vandrar. Ibland blir de bättre och ibland sämre, som detta receptet har blivit, tyvärr. För övrigt är det en fantastiskt god rätt och jag brukar alltid öka på kryddmängderna.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.