Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Palsternackskaka med apelsinglasyr

 
Skriv ut

Lite ovanligt att tillsätta rotfrukt till en kaka. Jag var tvungen att pröva och detta var en lyckad kombination!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader, varmluftsugn. Smörj och bröa en stor form med löstagbar kant.
  2. Vispa socker och olja. Tillsätt ägg och den rivna palsternackan. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner. Tillsätt apelsinskal och hackad mandel. Häll upp i formen och grädda ca 1 timme.
  3. Vispa mjukt smör med Philadelphiaosten. Sikta ner florsocker. Tillsätt apelsinskalet och saften.
  4. Bred glasyren över kakan då den svalnat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.