Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Palsternackskaka med hasselnötter

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Morotskaka tycker ingen är konstigt längre, vi är många som är förtjusta i den saftiga och söta kakan. Att blanda riven palsternacka i kakan är inte konstigare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Skala palsternackorna och riv dem på rivjärnets fina sida. Finhacka nötterna.
  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Vispa ner oljan.
  3. Blanda mjöl, vaniljsocker, bikarbonat, bakpulver och kanel och vispa ner i äggsmeten. Blanda i palsternacka och nötter och rör till en jämn smet.
  4. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 50 minuter. Känn med en sticka att kakan är färdiggräddad. Låt kakan svalna innan den tas ur formen.
  5. Rör samman ingredienserna till toppingen och bred den över kakan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.