Morotskaka tycker ingen är konstigt längre, vi är många som är förtjusta i den saftiga och söta kakan. Att blanda riven palsternacka i kakan är inte konstigare.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Skala palsternackorna och riv dem på rivjärnets fina sida. Finhacka nötterna.
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Vispa ner oljan.
- Blanda mjöl, vaniljsocker, bikarbonat, bakpulver och kanel och vispa ner i äggsmeten. Blanda i palsternacka och nötter och rör till en jämn smet.
- Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 50 minuter. Känn med en sticka att kakan är färdiggräddad. Låt kakan svalna innan den tas ur formen.
- Rör samman ingredienserna till toppingen och bred den över kakan.
Publicerat den
12 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar