Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Palsternackssoppa med curryfräst äpple och kikärter

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Soppan innehåller vin som smaksättare, men alkoholen kokar dock bort.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fräs löken i olja i en kastrull. Tillsätt palsternacka, vin, vatten och buljongtärningar. Koka under lock tills palsternackan är mjuk, 10–12 min.
  2. Curryfräs: Skölj kikärterna i kallt vatten, låt rinna av ordentligt. Fräs hastigt kikärterna och äpplet med curry och salt i oljan i en stekpanna på hög värme.
  3. Mixa soppan slät och häll tillbaka den i kastrullen. Tillsätt grädde och smaka av med peppar. Servera soppan med curryfräset. Garnera ev med persiljekvist.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.