Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paltmuffins med lax och löjrom

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Den här moderna palten med västerbottensost blir lättlagad i en muffinsplåt. Med lyxiga tillbehör passar den som förrätt till påsk och vårens fester, eller som tillbehör till en varmrätt. 290 kalorier per portion 18 g fett 20 g protein 11 g kolhydrater

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och riv potatis fint, lägg i en bunke. Blanda kornjmöl och vetemjöl med bakpulver, muskot, salt och peppar.
  3. Rör ner äggen i potatisen, tillsätt mjölblandningen och 2 dl riven ost. Blanda väl, låt stå ca 10 minuter.
  4. Smörj en muffinsplåt för 12 muffins med smör.
  5. Fyll upp med smeten till 2/3 i varje form. Strö över resten av den rivna osten.
  6. Ställ in i ugnen ca 20 minuter, tills muffinsen är gyllenbruna och lite frasiga.
  7. Servera med tillbehören.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.