Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Panerad kyckling i tomatsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det här receptet kommer från Bolivia. Servera med sallad, bröd och potatis eller ris.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela kycklingen i åtta bitar. Vispa äggen några minuter i en stor skål. Vispa ner mjölk, majsmjöl, 1 tsk salt och 1 krm svartpeppar och doppa kycklingbitarna i äggsmeten.
  2. Hetta upp hälften av oljan i en stor stekpanna. Lägg i kycklingbitarna, några i taget, och bryn dem snabbt utan att de bränns. Låt dem rinna av på hushållspapper.
  3. Hacka löken grovt och skålla, skala, kärna ur och grovhacka tomaterna. Hetta upp resten av oljan i en tjockbottnad 4-litersgryta och låt löken mjukstekas utan att ta färg.
  4. Rör i tomater, vin, 1 tsk salt salt och 1 krm svartpeppar. Knyt in kryddorna i gasbindan och lägg ner den i grytan. Koka i 5 minuter under omrörning.
  5. Tillsätt de brynta kycklingbitarna och ös dem noga med tomatsåsen.
  6. Låt allt sjuda 30–40 minuter under lock.
  7. Servera rätten rykande varm med sallad, bröd och potatis eller ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.