Det här receptet kommer från Bolivia. Servera med sallad, bröd och potatis eller ris.
Instruktioner
- Dela kycklingen i åtta bitar. Vispa äggen några minuter i en stor skål. Vispa ner mjölk, majsmjöl, 1 tsk salt och 1 krm svartpeppar och doppa kycklingbitarna i äggsmeten.
- Hetta upp hälften av oljan i en stor stekpanna. Lägg i kycklingbitarna, några i taget, och bryn dem snabbt utan att de bränns. Låt dem rinna av på hushållspapper.
- Hacka löken grovt och skålla, skala, kärna ur och grovhacka tomaterna. Hetta upp resten av oljan i en tjockbottnad 4-litersgryta och låt löken mjukstekas utan att ta färg.
- Rör i tomater, vin, 1 tsk salt salt och 1 krm svartpeppar. Knyt in kryddorna i gasbindan och lägg ner den i grytan. Koka i 5 minuter under omrörning.
- Tillsätt de brynta kycklingbitarna och ös dem noga med tomatsåsen.
- Låt allt sjuda 30–40 minuter under lock.
- Servera rätten rykande varm med sallad, bröd och potatis eller ris.
Publicerat den
10 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar