Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Panga i saffranssås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Fisken kan tillagas såväl i ugn (200C) som i kastrull på spisen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina filéerna och torka av dem. Salta och peppra, strö på rivet citronskal och lägg ut mynta- eller basilikabladen. Rulla ihop och fäst med en tandpetare rakt igenom.
  2. Fräs smör med saffran och vetemjöl. Smula i fiskbuljongen och späd med vatten och grädde till en lagom tjock sås. Låt sjuda cirka fem minuter. Smaka av med citronsaft och kajennpeppar.
  3. I kastrull: Ställ rullarna i såsen och låt koka på låg värme under lock 15-20 minuter.
  4. I ugn: Häll såsen i en liten ugnsform eller fyra små portionsformar och ställ i rullarna. Värm i 200C i cirka 20 minuter.
  5. Servera med kokt potatis och nykokt broccoli.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.