Båtformad tortilla fyllda med krispig pankofriterad torsk tillsammans med sötstark mangosalsa och krämig het majjo ger en fräsch, kryddig smakupplevelse inspirerad av Mexikos västkust.
Instruktioner
- Skär fisken i större bitar. Salta och peppra. Doppa fisken i mjöl, vispat ägg och sist i pankoströbrödet. Häll rapsoljan i en kastrull med höga kanter och värm till 180 grader. Fritera några fiskbitar i taget tills de är gyllene, ca 4-5 minuter. Låt rinna av på ett hushållspapper.
- Het majjo:
Blanda majonnäs med stark sås och smaka av med salt och peppar.
- Mangosalsa:
Skär mangon i mindre bitar. Finhacka chilin. Blanda allt tillsammans med limejuice, olivolja och äppelcidervinäger. Tillsätt koriander efter smak och smaka av med salt och peppar.
- Lägg lite sallad i varje tortillabåt, lägg på fisken och mangosalsa. Ringla över majjon och garnera med kokosflakes. Hugg in!
Publicerat den
18 november 2016
Liknande recept
Skriv kommentar