Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pannacotta de la guardiola

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Gör desserten till ett knäckigt avslut. De karamelliserade pekannötterna lyfter pannacottan till höga höjder!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Häll grädde, mjölk och vaniljpulver i en kastrull och värm upp det långsamt. Det ska inte koka.
  2. När det är varmt, stäng av plattan och blanda ner de urkramade gelatinbladen. Rör om ordentligt och häll sedan upp i serveringsglas. Låt stå i kylen minst 3 timmar.
  3. Rosta pekannötterna några minuter i en torr stekpanna. Lägg upp dem på ett fat. Häll vatten och socker i samma panna och låt det koka ihop tills det blivit vackert bärnstensfärgat.
  4. Tillsätt salt och de rostade nötterna. Häll ut på en plåt med bakplåtspapper och låt svalna.
  5. Hacka nötterna grovt och lägg på pannacottan vid serveringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.