Gör desserten till ett knäckigt avslut. De karamelliserade pekannötterna lyfter pannacottan till höga höjder!
Instruktioner
- Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter.
Häll grädde, mjölk och vaniljpulver i en kastrull och värm upp det långsamt. Det ska inte koka.
- När det är varmt, stäng av plattan och blanda ner de urkramade gelatinbladen. Rör om ordentligt och häll sedan upp i serveringsglas. Låt stå i kylen minst 3 timmar.
- Rosta pekannötterna några minuter i en torr stekpanna. Lägg upp dem på ett fat. Häll vatten och socker i samma panna och låt det koka ihop tills det blivit vackert bärnstensfärgat.
- Tillsätt salt och de rostade nötterna. Häll ut på en plåt med bakplåtspapper och låt svalna.
- Hacka nötterna grovt och lägg på pannacottan vid serveringen.
Publicerat den
21 augusti 2013
Liknande recept
Skriv kommentar