Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pannacotta med apelsin

 
  • Serverar: 5 portioner
Skriv ut

Ljuvlig dessert/efterrätt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min. Snitta upp vaniljstången och skrapa ur fröna.
  2. Blanda grädde, vaniljstång med frön, socker, apelsinskal och saft i en kastrull. Koka upp och ta kastrullen från värmen och låt dra i ca 10 min. Ta upp vaniljstången. Kramaur vattnet ur gelatinbladen och låt dem smälta i grädden. Häll upp pannacottan i fem portionsglas och låt stå i kylen i ca tre timmar för att stelna.
  3. Gelé: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min. Värm 1 dl av apelsinsaften. Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i den varma saften. Rör i resten av saften och häll försiktigt gelén över pannacottan. Låt stelna i ca 1 timme.
  4. Garnera med en gräddklick och några bär på toppen!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.