Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pannbiff som alltid lyckas

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Svårt att bedömma hur mycket salt och peppar? Med detta recept blir det lätt som en plätt! Blir 8 biffar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ihop pulver, potatismjöl, ägg och mjöl. Tillsätt färsen och rör snabbt ihop till en smet. Gillar man pepparsmak kan man dra några varv med kvarnen - men det behövs inte.
  2. För att förenkla uppdelningen brukar jag rista in åtta delar i ytan på färsen. Så kan man bara sleva upp efter den indelningen sen, platta en biff och lägga direkt i stekpannan.
  3. För att stekytan ska bli fin ska man inte lägga i biffarna i för sval panna - snarare het - och om det verkar lite för varmt kan man sänka sen. Gör man tvärt om blir resultatet sämre. Stek i två omgångar.
  4. Vill man, kan man göra sås i pannan när man tagit upp biffarna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.