Svårt att bedömma hur mycket salt och peppar? Med detta recept blir det lätt som en plätt! Blir 8 biffar.
Instruktioner
- Blanda ihop pulver, potatismjöl, ägg och mjöl. Tillsätt färsen och rör snabbt ihop till en smet.
Gillar man pepparsmak kan man dra några varv med kvarnen - men det behövs inte.
- För att förenkla uppdelningen brukar jag rista in åtta delar i ytan på färsen. Så kan man bara sleva upp efter den indelningen sen, platta en biff och lägga direkt i stekpannan.
- För att stekytan ska bli fin ska man inte lägga i biffarna i för sval panna - snarare het - och om det verkar lite för varmt kan man sänka sen. Gör man tvärt om blir resultatet sämre. Stek i två omgångar.
- Vill man, kan man göra sås i pannan när man tagit upp biffarna.
Publicerat den
24 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar