Sött och syrligt samsas här i dessa snabbgjorda bakelser!
Orkar du inte göra din egen lemon curd så köp den på burk.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Blanda vetemjöl, salt och vaniljsocker i en bunke. Vispa i mjölken, lite i taget. Vispa i äggen, spara en vita och vispa den separat i en bunke och vänd ner i smeten. Smörj en muffinsplåt med smör och häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
- Lemon curd:
Blanda citronsaft, skal, smör och socker i en rostfri kastrull och smält allt på låg värme. Dra av från plattan. Vispa ägg och äggulor i en bunke. Häll ner äggen i den ljumma blandningen i kastrullen och sjud försiktigt under vispning tills det tjocknar. Dra av från värmen och sila av. Häll upp lemon curden i en bunke och sätt på plastfolie. Låt den kallna i kylen eller fyll upp i en burk.
- Servering:
Vispa grädden och fyll upp i en spritspåse. Lägg på lemon curd på pannkaksmuffinsen, servera resten av lemon curden vid sidan om. Lägg på bär och garnera med grädde eller servera grädden och resten av bären i en skål vid sidan om.
Publicerat den
12 april 2015
Liknande recept
Skriv kommentar