Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Papotsakia, fylld aubergine

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 timme 10 minuter
Skriv ut

Åt denna rätt på Skiathos Grekland och har letat recept sedan dess. Hittade detta till slut i en grekisk kokbok , mixtrade lite med det och nu smakar det precis som på Skiathos.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader. Dela auberginen och gör skåror i fruktköttet, pensla dem i olja och baka dom mjuka i ugnen. Fräs löken i olja och tillsätt köttfärs vin och persilja.Salta och peppra. Låt sjuda i ca 30 min. Gör under tiden en bechamelsås. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölet. Späd med mjölken och rör hela tiden till såsen kokar upp. Koka några minuter och rör sedan i osten och saltet.Vispa upp äggen,ta av kastrullen från plattan och rör i äggen i såsen. Fyll auberginerna med köttfärs, pudra över kanel och lägg på ett lager bechamelsås. Toppa ev med lite riven ost och baka i ugn ca 40 min

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • knilsson 24 augusti 2010

    Tack för ett gott recept! Undrar bara om du låter fruktköttet vara kvar i auberginerna efter att de stått i ugnen. Själv tog jag ur det, hackade det lätt och rörde ihop med köttfärsfyllningen. I vilket fall blev resultatet gott. /Jörgen

  • lill-lindqvist 3 september 2010

    Jag tar inte ur fruktköttet utan lägger köttfärsen ovanpå, men det ska ju ändå blandas dit det kommer...

  • martina63 24 augusti 2011

    detta var ett bra recept, smakar som i Grekland!

  • Famschnee 29 januari 2012

    Supergott men lite mycket berchamellsås,vi blandade fruktköttet i köttsåsen så det fanns plats för fyllningen . Tror också att man ska försöka att ha ungefär lika stora auberginer .

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.