Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paprikalamm som på slätten Kunsági birkepaprikás

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Lamm är favoritköttet ute på den stora slätten. Den gryta som är typisk för trakten innehåller mängder av fett och ett slags fil gjord på fårmjölk. Denna gryta är gjord på mer lätt åtkomliga ingredienser.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i tärningar. Klipp baconet i fina strimlor. Hacka löken och strimla vitkålen.
  2. Smält fettet i en gryta och stek bacon och lök. Ta av grytan från värmen, rör ner paprikapulvret och sedan köttet.
  3. Pressa vitlöken över, lägg på en nypa kummin och salta.
  4. Koka tills köttet är halvfärdigt, ca 20 minuter.
  5. Blanda ner tomatpurén, den strimlade vitkålen och den hela kapseln spansk peppar. Häll på så mycket vatten att det precis täcker och sjud grytan tills ungefär hälften av vätskan kokat in.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.