Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Parmesangratinerad fänkål

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Gott till fisk men passar också bra till t ex pastrami eller prosciutto.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Dela fänkålen i kvartar på längden.
  3. Koka i lättsaltat vatten ca 5 minuter eller tills de nätt och jämt känns mjuka.
  4. Ta upp dem med hålslev och låt dem rinna av.
  5. Lägg i ugnsfast form och häll över grädden.
  6. Dra några tag med pepparkvarnen och strö över en gnutta salt.
  7. Fördela parmesanosten över fänkålen.
  8. Gratinera i ugnen 25-30 minuter tills parmensanosten fått fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.