Möra, saftiga kycklingfiléer på fräsch spenatbädd blir en sund och läcker måltid.
Instruktioner
- Blanda mjöl och peppar. Skölj och torka av kycklingfiléerna samt vänd dem i mjölblandninen. Skaka av överflödigt mjöl och försök få paneringen så tunn som möjligt.
- Smält matfettet på medelvärme i en fettsnål, stor stekpanna. Bryn kycklingköttet och låt det steka färdigt tills det inte längre är rosafärgat inuti, ca 10 minuter. Ställ pannan åt sidan, täck med folie och håll varmt.
- Ansa och skölj den färska spenaten noga och koka den lätt i saltat vatten ca 5 minuter, häll bort spadet. Tillsätt basilika och vitlök, låt puttra samman, 1-2 minuter. Vänd spenatblandningen med en gaffel.
- Lägg upp spenatblandningen på ett serveringsfat och kycklingfiléerna ovanpå. Strö över parmesanost. Servera genast.
Publicerat den
20 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar