Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Parmesankryddad kycklingfilé

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Möra, saftiga kycklingfiléer på fräsch spenatbädd blir en sund och läcker måltid.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl och peppar. Skölj och torka av kycklingfiléerna samt vänd dem i mjölblandninen. Skaka av överflödigt mjöl och försök få paneringen så tunn som möjligt.
  2. Smält matfettet på medelvärme i en fettsnål, stor stekpanna. Bryn kycklingköttet och låt det steka färdigt tills det inte längre är rosafärgat inuti, ca 10 minuter. Ställ pannan åt sidan, täck med folie och håll varmt.
  3. Ansa och skölj den färska spenaten noga och koka den lätt i saltat vatten ca 5 minuter, häll bort spadet. Tillsätt basilika och vitlök, låt puttra samman, 1-2 minuter. Vänd spenatblandningen med en gaffel.
  4. Lägg upp spenatblandningen på ett serveringsfat och kycklingfiléerna ovanpå. Strö över parmesanost. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.