Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Påskbullar med vanilj

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Saftiga bullar med god vaniljfyllning som garneras med kristyr.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ljumma mjölken till ca 37 grader. Lös upp jästen i vätskan. Rör smöret och sockret smidigt i degbunken. Tillsätt degvätskan, salt och vetemjöl, arbeta degen tills den blir smidig. Spara lite av mjölet till utbakningen. Låt degen jäsa under bakduk till nästan dubbel storlek i ca 40 minuter.
  2. Gör under tiden vaniljfyllningen. Blanda samman alla ingredienser till vaniljfyllningen i en kastrull. Koka upp och vispa hela tiden. Ta bort kastrullen direkt när blandningen kokat upp men fortsätt att vispa tills det blir en tjock kräm.
  3. När degen jäst färdigt lägger du degen på mjölat bakbord och kavlar ut den till en platta ca 1 cm tjock. Ta ut rundlar med mått ca 15 cm i diameter.
  4. Lägg en klick vaniljkräm på varje rundel och tryck ihop degen. Lägg bullarna i en muffinsform med skraven nedåt. Låt bullarna jäsa i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. Grädda bullarna i ca 10 minuter.
  5. Blanda samman kokos, gul färg och någon tsk vatten. garnera bullarna med kristyr och strö över den gula kokosen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.