Saftiga bullar med god vaniljfyllning som garneras med kristyr.
Instruktioner
- Ljumma mjölken till ca 37 grader. Lös upp jästen i vätskan.
Rör smöret och sockret smidigt i degbunken.
Tillsätt degvätskan, salt och vetemjöl, arbeta degen tills den blir smidig. Spara lite av mjölet till utbakningen.
Låt degen jäsa under bakduk till nästan dubbel storlek i ca 40 minuter.
- Gör under tiden vaniljfyllningen.
Blanda samman alla ingredienser till vaniljfyllningen i en kastrull. Koka upp och vispa hela tiden. Ta bort kastrullen direkt när blandningen kokat upp men fortsätt att vispa tills det blir en tjock kräm.
- När degen jäst färdigt lägger du degen på mjölat bakbord och kavlar ut den till en platta ca 1 cm tjock. Ta ut rundlar med mått ca 15 cm i diameter.
- Lägg en klick vaniljkräm på varje rundel och tryck ihop degen.
Lägg bullarna i en muffinsform med skraven nedåt.
Låt bullarna jäsa i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader. Grädda bullarna i ca 10 minuter.
- Blanda samman kokos, gul färg och någon tsk vatten.
garnera bullarna med kristyr och strö över den gula kokosen.
Publicerat den
14 november 2011
Liknande recept
Skriv kommentar