Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paskha - rysk påskdessert

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Har du tid och vill göra något alldeles nytt till påsk så gör den här mäktiga efterrätten, som severas borta i Ryssland på påskbordet. Översätter ett recept från finskan här.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hetta upp smöret. Vispa grädden och sockret till hårt skum. Blanda ned kvarken, äggen och alla kryddor omsorgsfullt i det heta smöret. Till sist rör man ned den vispade grädden.
  2. Häll blandningen i en gasväv (glesvävd kökshandduk) och tryck ned den i en hög mönstrad form, (kanske en stor Melittatratt eller en toppig sil går att använda). Pressa ihop massan ordentligt.
  3. Ställ en skål under och låt rinna av i kylskåpet till nästa dag. Den avrunna vätskan kan användas som degspad.
  4. Serveras kall som efterrätt.
  5. Läste just i en rysk kokbok att man kan använda en ny hög blomkruka, med hål i botten, som form medan massan rinner av i sin silduk.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • kerstinlisbeth 8 april 2009

    Källa till receptet finns i: Ruokalysti eli tikkutollosta topseilvellinkiin. Perinnejälkiruokien parhaat. Julkitsija: Suomen sokeri Oy 1979

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.