- Serverar: 1-2 portioner
- Tid: 15 minuter
Skriv ut
Enkel Carbonara som man vispar ihop lika snabbt som man kokar pastan!
Instruktioner
- Tillsätt löken och låt den svettas en liten stund så den blir blank. Tillsätt därefter baconet och håll det i rörelse så det blir jämnt brynt och får inte bli brunt. Håll koll på temperaturen.
- Häll i grädden och sänk värmen så den får sjudas försiktigt. Rör om ofta och smaka av med först lite peppar. Salt behövs dock endast i liten mängd. Sälta finns i baconet redan.
- Sist av allt ska gulan i. Tag pannan från plattan och ha ner det i såsen. Rör runt tills såsen blir krämig. Får ej ställas på plattan efter ägget har rörts ner.Gulan tjocknar runt 65 grader men stelnar runt 70 grader.
- Häll av pastavattnet och häll över såsen. Till detta kan färsk parmesan rivas över.
Publicerat den
13 augusti 2011
Liknande recept
Skriv kommentar