Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pasta Carbonara

 
  • Serverar: 1-2 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Enkel Carbonara som man vispar ihop lika snabbt som man kokar pastan!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tillsätt löken och låt den svettas en liten stund så den blir blank. Tillsätt därefter baconet och håll det i rörelse så det blir jämnt brynt och får inte bli brunt. Håll koll på temperaturen.
  2. Häll i grädden och sänk värmen så den får sjudas försiktigt. Rör om ofta och smaka av med först lite peppar. Salt behövs dock endast i liten mängd. Sälta finns i baconet redan.
  3. Sist av allt ska gulan i. Tag pannan från plattan och ha ner det i såsen. Rör runt tills såsen blir krämig. Får ej ställas på plattan efter ägget har rörts ner.Gulan tjocknar runt 65 grader men stelnar runt 70 grader.
  4. Häll av pastavattnet och häll över såsen. Till detta kan färsk parmesan rivas över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.