Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pasta Carbonara originale

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Detta recept lärde jag mig av en av mina italienska vänner. enkelt och mycket gott! Om du använder färsk pasta går det mycket snabbare. Spola inte av pastan med kallt vatten. istället har du på lite olivolja så att pastan tar åt sig smakerna. Oljan påverkar pastan, vetet, så att pastan suger upp smakerna bättre.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Under tiden som pastan kokar vispar du upp äggen med parmesanen. Finhacka vitlöken.
  2. När pastan är färdig häll upp i ett durkslag och häll på lite olivolja så att pastan tar åt sig smakerna.
  3. Ställ tillbaka kastrullen på plattan och ha i lite olivolja. Det räcker med eftervärmen på plattan. Fräs vitlöken en liten stund och ha i baconet. Stek så att baconet får färg. Häll tillbaka pastan i kastrullen och blanda runt bacon och vitlöken. Tillsätt äggblandningen och rör hela tiden så att äggblandningen inte fastnar i botten. Blandningen ska fastna på pastan.
  4. Häll upp i en stor skål. Servera och njut, gärna med en tomatsallad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • nemesisme 18 december 2010

    Du har visst gjort om den orginala versionen...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.