Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pastagratäng á la Tricolore

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En enkel pastagratäng som är supergod!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Koka pastan enligt förpackningen. Strimla skinkan och bryn den i en stor stekpanna. Morötterna tärnas eller skivas.
  2. Häll pasta, skinkan, morötterna och majskornen i en stor ugnsform.
  3. Tillaga såsen, Smält smöret i en stor kastrull, tillsätt mjölet. Vispa så mjölet går in i det smälta smöret. Häll i all mjölk, vispa under tiden det kokar upp.
  4. När såsen kokat upp, ta bort kastrullen från spisen, rör ner kryddor, äggen och den rivna osten. Spara lite av osten till toppning. Rör runt till osten smält.
  5. Häll sedan över såsen på gratängen, se till att såsen kommer ner i pastan ordentligt.
  6. Ställ in gratängen i ugnen i ca 10-15 minuter så den får färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.