Perfekt om du har kokt pasta i kylen.
Instruktioner
- Koka pastan enligt anvisningen på paketet.
Skala lök och vitlök och hacka dem fint. Tvätta paprikan och skär den i små tärningar. Skiva champinjonerna. Bryn färsen med lite olja i en varm stekpanna. Lägg i löken, vitlöken och paprikan och bryn ett par minuter. Lägg i champinjonerna. Häll i 1 msk buljong, chilisås och vatten. Koka upp och låt småputtra i ca 10 minuter under omrörning.
- Salta och peppra. Smaka av. Häll i mjölken i en kastrull och koka upp. Blanda maizanamjölet med lite vatten och red av mjölken till en lagom konsistens. Häll i 1 msk buljong. Häll i osten och rör tills den har smält. Krydda med salt och peppar och smaka av.
- Ta fram en ugnsfast form och smörj den med lite olja. Häll i pastan, köttfärssåsen och ostsåsen och blanda allt ordentligt. Gratinera i ugnen på 225-250 grader i ca 15-20 minuter tills pastagratängen har fått fin färg och är genomvarm.
Publicerat den
16 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar