Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pastagratäng med kryddig smak

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Perfekt om du har kokt pasta i kylen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka pastan enligt anvisningen på paketet. Skala lök och vitlök och hacka dem fint. Tvätta paprikan och skär den i små tärningar. Skiva champinjonerna. Bryn färsen med lite olja i en varm stekpanna. Lägg i löken, vitlöken och paprikan och bryn ett par minuter. Lägg i champinjonerna. Häll i 1 msk buljong, chilisås och vatten. Koka upp och låt småputtra i ca 10 minuter under omrörning.
  2. Salta och peppra. Smaka av. Häll i mjölken i en kastrull och koka upp. Blanda maizanamjölet med lite vatten och red av mjölken till en lagom konsistens. Häll i 1 msk buljong. Häll i osten och rör tills den har smält. Krydda med salt och peppar och smaka av.
  3. Ta fram en ugnsfast form och smörj den med lite olja. Häll i pastan, köttfärssåsen och ostsåsen och blanda allt ordentligt. Gratinera i ugnen på 225-250 grader i ca 15-20 minuter tills pastagratängen har fått fin färg och är genomvarm.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.