Underbart god tårta som jag gjorde nyår - 08 / 09
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smörj och bröa 2 formar (24 cm), lägg åt sidan.
- Sikta ihop mjöl, majsstärkelse, bakpulver, bikarbonat, vaniljsocker, alla kryddor och salt i en skål.
- Vispa socker och smör fluffigt (3-5 min), tillsätt sedan ett ägg i taget. Vispa på låg hastighet i halva mjölblandningen, all gräddfil och sist resten utav mjölblandningen. Rör i pecannötterna med en sked.
- Fördela smeten jämnt i formarna och grädda i ca 25-30 min, tills tandpetaren som du sticker i mitten kommer ut torr. Låt svalna 10 min i formen, kör en tunn kniv längst kanten på formen så att bottnen inte fastar när du tar ut dem. När bottnen har svalnat helt dela dem i hälften så att du får 4 botten.
- Frosting:
Vispa philadelphia, smör och citronskal fluffig (1-2 min). Sikta i florsocker och rör ihop med en träslev. Ha i citron juicen och vispa till en slät frosting.
- Pensla en botten lätt med sockerlag eller mjölk (så bottnen blir saftiga - frivilligt). Bre över 1 dl frosting och toppa med en botten, upprepa detta till alla bottnen är över varann. Täck hela tårtan med frostingen och tryck upp pecannötterna på sidan utan tårtan. Låt stå i kylen tills servering.
Publicerat den
8 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar