Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pecan spicecake

 
Skriv ut

Underbart god tårta som jag gjorde nyår - 08 / 09

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj och bröa 2 formar (24 cm), lägg åt sidan.
  3. Sikta ihop mjöl, majsstärkelse, bakpulver, bikarbonat, vaniljsocker, alla kryddor och salt i en skål.
  4. Vispa socker och smör fluffigt (3-5 min), tillsätt sedan ett ägg i taget. Vispa på låg hastighet i halva mjölblandningen, all gräddfil och sist resten utav mjölblandningen. Rör i pecannötterna med en sked.
  5. Fördela smeten jämnt i formarna och grädda i ca 25-30 min, tills tandpetaren som du sticker i mitten kommer ut torr. Låt svalna 10 min i formen, kör en tunn kniv längst kanten på formen så att bottnen inte fastar när du tar ut dem. När bottnen har svalnat helt dela dem i hälften så att du får 4 botten.
  6. Frosting: Vispa philadelphia, smör och citronskal fluffig (1-2 min). Sikta i florsocker och rör ihop med en träslev. Ha i citron juicen och vispa till en slät frosting.
  7. Pensla en botten lätt med sockerlag eller mjölk (så bottnen blir saftiga - frivilligt). Bre över 1 dl frosting och toppa med en botten, upprepa detta till alla bottnen är över varann. Täck hela tårtan med frostingen och tryck upp pecannötterna på sidan utan tårtan. Låt stå i kylen tills servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.