En lite annorlunda cheesecake som avnjuts bäst med grekisk eller turkisk yoghurt. Otroligt god!
Instruktioner
- Förvärm ugnen till 200 grader och smöra en springform ca 20 cm i diameter. Smält margarinet i en skål över vattenbad. Tillsätt de krossade digestivekexen och blanda väl. Klä springformens botten med smulorna och packa ordentligt med en sked.
- Vispa philadelphian mjuk i en skål, tillsätt strösocker, 4 ägg, citronskal, citronsaft, och choklad och vispa blandningen mjuk och krämig. Skeda över fyllningen i formen och grädda i 15 minuter.
- Blanda farinsocker, lönnsirap, mjölk,smör och vaniljsocker i en kastrull över låg värme och rör om tills allt är väl blandat. Hacka två tredjedelar av pekannötterna och vispa det kvarvarande ägget i en skål. Tillsätt båda till lönnsirapblandningen och rör om väl. Häll försiktigt över kakan och grädda ytterligare 15 minuter eller tills ytan känns hård.
- Ta ut formen ur ugnen och låt svalna på ett ugnsgaller. Kyl alltsammans i kylskåp i 2 timmar. Garnera med resten av pekannötterna och servera med grekisk eller turkisk yoghurt.
Publicerat den
19 april 2011
Liknande recept
Skriv kommentar