Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pekancheesecake med lönnsirap

 
Skriv ut

En lite annorlunda cheesecake som avnjuts bäst med grekisk eller turkisk yoghurt. Otroligt god!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 200 grader och smöra en springform ca 20 cm i diameter. Smält margarinet i en skål över vattenbad. Tillsätt de krossade digestivekexen och blanda väl. Klä springformens botten med smulorna och packa ordentligt med en sked.
  2. Vispa philadelphian mjuk i en skål, tillsätt strösocker, 4 ägg, citronskal, citronsaft, och choklad och vispa blandningen mjuk och krämig. Skeda över fyllningen i formen och grädda i 15 minuter.
  3. Blanda farinsocker, lönnsirap, mjölk,smör och vaniljsocker i en kastrull över låg värme och rör om tills allt är väl blandat. Hacka två tredjedelar av pekannötterna och vispa det kvarvarande ägget i en skål. Tillsätt båda till lönnsirapblandningen och rör om väl. Häll försiktigt över kakan och grädda ytterligare 15 minuter eller tills ytan känns hård.
  4. Ta ut formen ur ugnen och låt svalna på ett ugnsgaller. Kyl alltsammans i kylskåp i 2 timmar. Garnera med resten av pekannötterna och servera med grekisk eller turkisk yoghurt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.