Kycklingen paneras i ett tunt lager av parmesan och pekan och ugnssteks tills knaprig, saftig och gyllene.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper. Lägg pekannötterna i en mixer och mixa tills finhackat. Tillsätt ströbröd, apelsinskal, persilja och parmesanost och mixa pulserande tills allt är väl blandat. Lägg över blandningen i en skål.
- Lägg mjölet på en tallrik. Knäck äggen i en skål och vispa ihop dem. Vänd ett kycklingbröst först i mjölet, sedan i äggen och sist i ströbröds- och pekanblandningen. Tryck till med fingrarna så att kycklingen täcks helt. Upprepa med resten av kycklingfiléerna.
- Hetta upp olivoljan i en stor teflonstekpanna över medelvärme. Stek kycklingbrösten 3-4 på varje sida tills gyllene. Lägg över i en ugnsfast form och ugnsstek 10 minuter. Ta ut ur ugnen och servera.
Publicerat den
28 april 2010
Liknande recept
Skriv kommentar