Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pekanpanerad kyckling

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kycklingen paneras i ett tunt lager av parmesan och pekan och ugnssteks tills knaprig, saftig och gyllene.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper. Lägg pekannötterna i en mixer och mixa tills finhackat. Tillsätt ströbröd, apelsinskal, persilja och parmesanost och mixa pulserande tills allt är väl blandat. Lägg över blandningen i en skål.
  2. Lägg mjölet på en tallrik. Knäck äggen i en skål och vispa ihop dem. Vänd ett kycklingbröst först i mjölet, sedan i äggen och sist i ströbröds- och pekanblandningen. Tryck till med fingrarna så att kycklingen täcks helt. Upprepa med resten av kycklingfiléerna.
  3. Hetta upp olivoljan i en stor teflonstekpanna över medelvärme. Stek kycklingbrösten 3-4 på varje sida tills gyllene. Lägg över i en ugnsfast form och ugnsstek 10 minuter. Ta ut ur ugnen och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.