Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pelle Janzons tigerbiff

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Operasångaren Pelle Janzon var en stor gourmet. Han visste att i köttkylen hängde rader med oxfiléer med silverhinna, fett och kappa kvar för extra mörning. Under tiden samlades köttsaften i filéspetsen - det var där Pelle Janzons biff skulle tas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Banka ut oxfilébitarna mellan två bitar plastfolie så tunt det går. Man ska nästan kunna se genom köttet.
  2. Hacka rödlöken fint.
  3. Stek brödskivorna gyllene i smör.
  4. Lägg upp brödet på tallrikar, lägg köttskivorna ovanpå. I mitten läggs löjrommen och runt om den hackade löken. Gör en grop i löjrommen och lägg äggulan i gropen. Garnera med gräslöksstrån.
  5. Vrid några varv med pepparkvarnen över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.