- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
Lite annorlunda med vodka i pastarätt! Ett recept som kommer från Italien och som smakar underbart italienskt!
Instruktioner
- Smält smöret på medelvärme i en panna stor nog att rymma den kokta pastan.
Finhacka vitlöken.Tillsätt vitlöken och fräs den guldgul, ca 2 minuter.
Strimla skinkan fint och rör ner den i vitlöken, fräs i ytterligare 1 minut.
Helst skall det vara italienska tomater. Låt tomaterna rinna av väl. Hacka dem sedan grovt.
Tillsätt tomater och kajennpeppar och sjud i 5 minuter.
Rör ner grädde och koka under omrörning i 1 minut.
Tillsätt vodka och koka i ytterligare 2 minuter. Smaka av med salt.
- Lägg pastan i minst 4 liter kokande saltat vatten i en stor kastrull. Koka pastan al dente. Häll av vattnet, men spara lite.
Häll över pastan i pannan med såsen och blanda väl. Tillsätt lite kokvatten om den blir för tjock. Strö över ost och blanda igen. Servera genast!
Publicerat den
23 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar