Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Penne á la Vodka

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Lite annorlunda med vodka i pastarätt! Ett recept som kommer från Italien och som smakar underbart italienskt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret på medelvärme i en panna stor nog att rymma den kokta pastan. Finhacka vitlöken.Tillsätt vitlöken och fräs den guldgul, ca 2 minuter. Strimla skinkan fint och rör ner den i vitlöken, fräs i ytterligare 1 minut. Helst skall det vara italienska tomater. Låt tomaterna rinna av väl. Hacka dem sedan grovt. Tillsätt tomater och kajennpeppar och sjud i 5 minuter. Rör ner grädde och koka under omrörning i 1 minut. Tillsätt vodka och koka i ytterligare 2 minuter. Smaka av med salt.
  2. Lägg pastan i minst 4 liter kokande saltat vatten i en stor kastrull. Koka pastan al dente. Häll av vattnet, men spara lite. Häll över pastan i pannan med såsen och blanda väl. Tillsätt lite kokvatten om den blir för tjock. Strö över ost och blanda igen. Servera genast!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.