Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Penne med chili- och baconsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En enkel men god pastarätt som man aldrig tröttnar på. Den mustiga tomatsåsen med bacon passar alla.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vatten i en stor kastrull. Lägg i pastan och koka 8-10 minuter tills al dente. Låt pastan rinna av väl och lägg tillbaka den i kastrullen.
  2. Hetta upp oljan i stekpannan och stek baconet fyra-fem minuter tills gyllene. Tillsätt löken och fräs två-tre minuter tills den börjar mjukna. Tillsätt vitlök och chili och fräs en minut.
  3. Tillsätt krossade tomater och blanda ner tomatpurén och ½ dl vatten. Koka upp och låt såsen sjuda svagt cirka tio minuter tills den börjar tjockna.
  4. Blanda tomatsåsen och persiljan med pastan. Hetta upp under omrörning två minuter tills allt är väl blandat och genomvarmt. Servera med parmesanost.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.