Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparkyckling med paprikamix

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Alla kommer att uppskatta den här peppriga kycklingen med sötma från paprika och ananas. Dessutom är den mager, 317 kcal/portion.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär varje kycklingfilé i fyra lika stora bitar. Lägg kycklingbitarna i en skål med pepparsorterna. Vänd så att köttet täcks av peppar.
  2. Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna på hög värme och bryn hälften av kycklingen runt om cirka 5 minuter tills väl brynt. Ta upp köttet ur stekpannan och bryn resten av kycklingköttet på samma sätt.
  3. Hetta upp resten av oljan i stekpannan och fräs lök och bacon cirka 5 minuter, tills gyllene. Tillsätt paprikan och fräs 2-3 minuter.
  4. Häll på ananasjuice och buljong och koka upp. Lägg i kycklingbitarna, sänk till medelvärme och låt puttra cirka 10 minuter tills kycklingen är färdig. Rör ner persiljan och servera med råris. (Själv körde jag bara med sallad till.)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.