Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Peppartäckt oxfilé med paksoi

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En härlig rätt med goda smakkombinationer som peppar och kokosmjölk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp lättsaltat vatten i en stor kastrull. Om det är små späda paksoihuvuden tas rotändarna bort och huvuden delas mitt itu på längden. Är det ett stort huvud tas grova stjälkdelar bor innan det skärs tvärs över i 2½ cm tjoka skivor.
  2. Blanchera kålen 1 minut. låt den rinna av och ställ den åt sidan. Skala apelsinen med kniv och filéa apelsinklyftor genom att skära med en vass skalkniv mellan skiljeväggarna. lägg klyftorna åt sidan.
  3. Sås: Blanda kokosmjölk, smulad buljongtärning, vatten, apelsinskal och saft i en kastrull. Låt koka upp och låt sedan sjuda på medelvärme ca 30 min, tills det återstår ca 4 dl.
  4. Kött: Lägg pepparkornen i en liten kastrull. Häll på vatten så det täcker och låt det koka upp. Sila ifrån vattnet och häll på nytt kallt vatten. Låt det koka upp igen och sila ifrån vattnet. Upprepa proceduren 2 gånger till. Sprid ut pepparkornen på hushållpapper och låt dem torka.
  5. Sätt ugnen på 175 grader. Mixa pepparkornen i en mixer eller stöt dem i mortel. Tillsätt sesamolja, sardeller och vitlök. Mixa eller stöt allt till en grov massa.
  6. Häll olivoljan i en stor stekpanna av gjutjärn eller annan ugnsäker stekpanna. Värm den på hög värme tills den är näst intill rykande het. Salta köttet. Bryn köttet runt om ca 1 minut på varje sida.
  7. Ställ in stekpannan i ugnen och låt köttet steka 15-20 min eller tills innertemperaturen är 60 grader
  8. Lägg köttet på ett varnt fat och bred på pepparblandningen runt om på alla sidor. Låt köttet vila under folie ca 10 min.
  9. Värm paksoikålen. Lägg upp kål och apelsinklyftor på ett varmt serveringsfat. Skär upp köttet i skivor och servera med mos och sås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.