- Serverar: 4 portioner
- Tid: 25 minuter
Skriv ut
Det här är en riktig sommarefterrätt - färska persikor med färska hallon och grädde. Det är roligt att kunna njuta av både bär och frukt i säsong, men glöm för den skull inte att spara något för höst och vinter!
Instruktioner
- Skölj persikorna. Doppa dem i kokande vatten ett ögonblick och dra av skalet.
- Koka upp vatten och socker, dela persikorna och ta ur kärnorna. Låt persikohalvorna sjuda några minuter i sockerlagen tills de är precis mjuka och genomkokta. Låt dem svalna i lagen.
- Mosa hallonen. Lägg dem i en kastrull. Blanda ned maizena eller potatismjöl i ca 1 dl av den kalla sockerlagen och tillsätt detta till hallonen. Låt hallonblandningen sjuda upp under ständig omrörning och låt den sedan kallna.
- Lägg persikohalvorna i portionsskålar och häll över hallonsåsen. Låt stå kallt ca 1 timme.
- Vispa grädden till hårt skum. Garnera med grädde och färska hallon och servera.
Publicerat den
7 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar