Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Persikor i hallonsås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Det här är en riktig sommarefterrätt - färska persikor med färska hallon och grädde. Det är roligt att kunna njuta av både bär och frukt i säsong, men glöm för den skull inte att spara något för höst och vinter!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj persikorna. Doppa dem i kokande vatten ett ögonblick och dra av skalet.
  2. Koka upp vatten och socker, dela persikorna och ta ur kärnorna. Låt persikohalvorna sjuda några minuter i sockerlagen tills de är precis mjuka och genomkokta. Låt dem svalna i lagen.
  3. Mosa hallonen. Lägg dem i en kastrull. Blanda ned maizena eller potatismjöl i ca 1 dl av den kalla sockerlagen och tillsätt detta till hallonen. Låt hallonblandningen sjuda upp under ständig omrörning och låt den sedan kallna.
  4. Lägg persikohalvorna i portionsskålar och häll över hallonsåsen. Låt stå kallt ca 1 timme.
  5. Vispa grädden till hårt skum. Garnera med grädde och färska hallon och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.