Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Persiljestekt kyckling

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

I forna dagar, innan det blev så vanligt med djupfryst kyckling, var vårkyckling en klassisk söndagsmiddag. Kycklingarna fylldes med persilja och smör och stektes hela, så att de blev härligt möra och saftiga. Det här minns min mamma, hon säger att det är exakt så här de serverade kycklingen på restaurangerna förr.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta ur kycklingen om det inte redan är gjort. Skölj och torka den. Gnid den in- och utvändigt med salt, peppar och citron. Skölj persiljan, hacka den grovt och blanda den med 2 msk matfett. Fyll kycklingen med blandningen och bind upp den.
  2. Bryn resten av matfettet i en stekgryta. Lägg ned kycklingen och bryn den runt om. Späd med buljong och låt fågeln steka på svag värme under lock, ca 30 minuter för en mindre kyckling och 40 minuter för en större. Fågeln är färdig när köttsaften är ljus och klar.
  3. Ta upp kycklingen, sila stekskyn i en kastrull och späd med grädde. Rör ut mjöl med litet vatten och red av såsen. Låt den sjuda 4-5 minuter och smaka av med salt och peppar. Skär kycklingen i portionsbitar eller klyv de små kycklingarna i halvor. Servera såsen vid sidan om.
  4. Servera med kokt potatis, pressgurka och svart vinbärsgelé.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.