- Serverar: 1 portioner
- Tid: 50 minuter
Skriv ut
En drömgod tårta som är lätt och luftig med moccafyllning och knapriga chokladbitar. Den passar bra både som dessert och till fikastunden.
Fyllningen kan varieras i det oändliga. Det är även gott att fylla med bär och vispad grädde eller vaniljkräm.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Koka upp vattnet och smöret i en kastrull som rymmer 2-3 liter. Ta kastrullen från värmen och tillsätt hela mjölmängden på en gång. Rör tills smeten släpper från kastrullens botten och kanter.
- Tillsätt äggen, ett i taget under fortsatt kraftig omrörning. Rör smeten ca 5 minuter, den ska vara blank och smidig.
- Klicka ut med två matskedar till en krans på bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 35-40 minuter. Kransen ska få fin färg och bli lätt och luftig.
Öppna inte ugnsluckan under de första 20 minuterna. Låt kransen kallna på galler.
- Vispa grädden tillsammans med kaffepulvret till moccafyllningen. Finhacka chokladen. Blanda ner hälften i grädden och smaka av med florsocker.
- Skär av ett lock på kransen och fyll den med grädden. Strö på resten av chokladhacket. Lägg på locket och sikta över lite kakao och florsocker.
Publicerat den
21 augusti 2013
Liknande recept
Skriv kommentar