Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Petit chou-krans med moccafyllning

 
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

En drömgod tårta som är lätt och luftig med moccafyllning och knapriga chokladbitar. Den passar bra både som dessert och till fikastunden. Fyllningen kan varieras i det oändliga. Det är även gott att fylla med bär och vispad grädde eller vaniljkräm.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Koka upp vattnet och smöret i en kastrull som rymmer 2-3 liter. Ta kastrullen från värmen och tillsätt hela mjölmängden på en gång. Rör tills smeten släpper från kastrullens botten och kanter.
  3. Tillsätt äggen, ett i taget under fortsatt kraftig omrörning. Rör smeten ca 5 minuter, den ska vara blank och smidig.
  4. Klicka ut med två matskedar till en krans på bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 35-40 minuter. Kransen ska få fin färg och bli lätt och luftig. Öppna inte ugnsluckan under de första 20 minuterna. Låt kransen kallna på galler.
  5. Vispa grädden tillsammans med kaffepulvret till moccafyllningen. Finhacka chokladen. Blanda ner hälften i grädden och smaka av med florsocker.
  6. Skär av ett lock på kransen och fyll den med grädden. Strö på resten av chokladhacket. Lägg på locket och sikta över lite kakao och florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.