Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Petit chouer

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Mycket gott!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dagen före festen: Sätt ugnen på 225°C.
  2. Koka upp vatten och smör i en kastrull så att smöret smälter. Tillsätt mjölet. Rör om kraftigt med en trägaffel.
  3. Koka massan tills den släpper kastrullens botten och kanter. Ta från värmen och låt smeten svalna något. Tillsätt äggen, ett i taget, rör kraftigt mellan varje ägg.
  4. Klicka ut smeten till runda bollar på 4 bakpappersklädda plåtar (för 15 port). Gör 2 olika storlekar, 1/2 och 1 msk stora. Gör en storlek per plåt så det går att anpassa gräddningstiden.
  5. Grädda varje plåt mitt i ugnen ca 20 minuter för de små och ca 25 minuter för de stora. Sänk till 200°C när 10 minuter av gräddningstiden återstår. Öppna inte ugnen under gräddningen.
  6. Stick ett hål med en vass kniv i sidan av varje petit chou så att ångan kan pysa ut. Låt svalna helt på galler. Lägg dem i en påse och förvara i rumstemperatur tills de ska fyllas nästa dag.
  7. Fyllning: Gör citronfromagen med mjölken enligt förpackningen. Blanda med limeskalet. Ställ kallt.
  8. Samma dag som festen: Fyll en spritspåse med fromagen. Fyll hålet på varje petit chou med fromage. Ställ dem kallt fram till monteringen.
  9. Montering: Smält chokladen över vattenbad. Doppa nedre kanten av struten i choklad och ställ den på ett serveringsfat.
  10. Doppa undersidan på en stor petit chou i chokladen, stryk av lite av chokladen. Ställ den genast på fatet intill struten. Upprepa med resten av de stora petit chouerna och bygg uppåt, till cirka hälften på struten.
  11. Ställ in i kylen ca 10 minuter så att chokladen stelnar något. Upprepa med de små petit chouerna. Ställ in i kylen 10 minuter.
  12. Ta ut och låt stå framme till servering. Pudra över florsocker. Garnera gärna med smält choklad, citronmeliss och hallon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.