Pilaff är en orientalisk risrätt där riset kokas med lök, kryddor och buljong.
Gott till grytor, lammfärsbullar, kyckling, Quornfiléer eller varför inte bara som det är.
Instruktioner
- Koka råriset enligt anvisning på förpackningen, sjud under lock ca 40 minuter, låt rinna av i en finmaskig sil.
- Koka basmatiriset enligt anvisning på förpackningen.
- Skala och finhacka vitlök och lök. Fräs kardemumma, hela kanelstänger och ingefära i 1 msk olja 1 minut.
- Tillsätt lök och vitlök och fräs utan att det tar färg, ca 5 minuter.
- Tillsätt basmatiriset och fräs under omrörning 1 minut.
- Tillsätt vatten och salt, koka upp under omrörning. Sjud under lock ca 15 minuter.
- Låt riset vila 5 minuter, lufta det med en gaffel och blanda med det kokta råriset.
- Blötlägg russinen i varmt vatten ca 20 minuter, pressa ut all vätska. Dela och kärna ur dadlarna. Stek russin, dadlar och mandel i 1 msk olja tills mandeln får fin färg.
- Blanda det frästa med riset.
- Garnera med örterna, ringla över honung och servera.
Publicerat den
5 mars 2010
Liknande recept
Skriv kommentar