Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pitabröd med pumpa- och chiafrön

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Mjuka pitabröd med knaperhet av frön. Bröden går utmärkt att frysa in.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt ljummet vatten, ca 37 grader och lös upp jästen. Tillsätt salt, socker och olivolja. Häll i vetemjölet, lite i taget. Arbeta degen i 5 minuter. Låt jäsa under bakduk i 60 minuter.
  2. Sätt ugnen på 220 grader.
  3. Dela degen i 6 bitar och forma varje del till en ½ cm tjocka, runda och platta bullar. Pensla med uppvispat ägg och fördela frön ovanpå.
  4. Grädda bullarna mitt i ugnen 8-10 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.