Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pizza Carpaccio

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det här är Nordens godaste pizza.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader och häll på lite av vattnet över jästen och rör tills jästen är helt upplöst i vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja och salt och rör om. Tillsätt vetemjölet lite i taget - använd gärna elvisp med degkrokar och kör tills det blivit en fin deg. Låt jäsa under bakduk ½ - 1 timme. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Kavla ut degen till den form du vill ha och lägg på bakplåt med bakplåtspapper eller i pizzaformar.
  2. Fräs rödlök, vitlök och chili i olivolja, ett par minuter på medelvärme. Tillsätt tomater, socker, vinäger och rosmarin, låt allt sjuda på låg värme under omrörning till lämplig konsistens (koka bort ca 1/4 av såsen). Smaka av med salt och peppar. Kyl ned och fördela på pizzadegen. Lägg på oxfilén och ringla över tryffelolja eller strö över tryffel. Krydda med salt och peppar och garnera med parmesanost och rucolasallad. Grädda pizzorna, en i taget, mitt i ugnen 8 till10 min i 275 grader.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.