Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pizza för hela plåten

 
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

Pizza för hela plåten

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ut jästen i lite av vattnet i en bunke. Rör i resterande vatten, salt, olja och mjöl. Börja med den mindre mjölmängden och tillsätt eventuellt lite mer i taget medan du arbetar ihop det hela till en blank och kladdfri deg. Låt den jäsa i bunken och förbered pålägget under tiden.
  2. Lägg sedan degklumpen på en plåt och kavla ut den tunt över hela plåten. Häll på och fördela krosstomaterna över den utkavlade degen. Strö på den hackade löken och oregano. Mal över svartpeppar.
  3. Fördela nu pålägg i valda delar. Smula över lite mer oregano och strö på någon deciliter av den rivna osten.
  4. Strö resterande riven ost över hela pizzan och grädda den i 250 grader varm ugn 15-20 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.