Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pizza med biff och rucola

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

En lite annorlunda pizza med en underbart god löksås istället för tomatsås. Med ryggbiff eller entrecote och mozzarella på toppen gör denna till en 10 poängare! Den som har vill göra en snabbare pizza köper en pizzadeg på rulle istället för att göra den själv.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ut jästen med ljummet vatten. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ihop till en smidig deg. Jäs under bakduk ca 30 minuter.
  2. Löksås: Skala och hacka löken och vitlöken. Fräs gul lök någon minut i olja i en stekpanna. Tillsätt vitlök, vin, salt, peppar och oregano. Låt koka ca 5 minuter, tills löken är mjuk. Mixa till en slät röra med en stavmixer.
  3. Sätt ugnen på 240 grader. Skiva tomaterna i skivor. Riv mozzarellan. Kavla ut degen tunt och lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Fördela löksåsen jämnt på pizzadegen. Lägg på tomatskivor och mozzarella. Grädda högt upp i ugnen, 15-20 minuter tills osten fått gyllenbrun färg.
  4. Stek undertiden köttet i en stekpanna med smör ca 2 minuter per sida. Salta och peppra. Ta köttet från värmen, låt det svalna en aning och skär sedan biffen i tunna skivor.
  5. Ta pizzan ur ugnen och fördela kött, rucola och parmesan på pizzan. Servera!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.