Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pizza med parmaskinka och rucola

 
Skriv ut

Pizza med de bästa Italien har att erbjuda, lufttorkad skicka och krämig mozzarella.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pizzadeg:
  2. Rör ut jästen i vatten i en degbunke. Blanda i socker, salt, olivolja. Blanda i mjölet och knåda degen elastiskt med köksassistent på högsta fart, de tar ca 10-20 min. Jäs pizzadegen i en stor bunke, under handduk i 35 min. Dela degen i fyra bitar och baka ut dem med hjälp av en kavel på mjölat bord eller på bakplåtspapper.
  3. Fyllning:
  4. Sätt ugnen på 220°C, bred ut pastasåsen på degen och lägg på den skivade mozzarellan. Baka av i ugnen tills pizzabotten blivit gyllenbrun. Ta ut pizzabotten och toppa med tillbehören. Ringla över en god olivolja, flingsalt, svartpeppar och riven parmesan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.