Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bästa pizzadegen

Pizza är en rätt som faller de flesta i smaken. Och det är väl inte så konstigt, då den går att variera i praktiskt taget oändlighet för att passa alla smaker och tillfällen. Pizza är den perfekt rätten att göra om man är många. Om man skär den i små bitar, blir det ett självklart tilltugg till fördrinken. Gör en traditionell pizza med tomatsås, eller prova den trendiga pizza blanco som tillagas utan den klassiska tomatsåsen. Hur man får till den bästa pizzadegen är naturligtvis högst individuellt. Fråga vilken pizzabagare som helst och du kommer garanterat att få en mängd olika svar. Matklubben har samlat olika varianter på pizzadeg. Förutom den tradionella på jäst, vetemjöl, olja och vatten, kan du till exempel hitta bästa glutenfria pizzadegen här , eller en pizzadeg som är bakad på bakpulver istället för jäst. Perfekt om jästen råkar vara slut när pizzasuget slår till med full styrka!


Häll oljan i degbunken. Oljan ska ha rumstemperatur. Vispa ihop vatten, salt och socker i en kastrull och värm till något över rumstemperatur, ca 25 grader. Rör ut jästen med lite av degspadet i...

5-6
3

Pizzadeg: Rör ut jästen i vatten i en degbunke. Blanda i socker, salt, olivolja. Blanda i mjölet och knåda degen elastiskt med köksassistent på högsta fart, de tar ca 10-20 min. Jäs pizzadegen i en...


Blanda mjöl, bakpulver och salt. Finfördela smöret i blandningen. Tillsätt mjölken och arbeta raskt ihop degen. Låt degen vila en stund i kylen innan du kavlar ut den och placerar den på en smord...

4
5

Degen räcker till en helt plåt, 6-8 ganska stora pizzabitar Börja med att smula ner jästen i en bunke och blanda ut jästen med ½ dl fingervarmt vatten. Tillsätt resten av vattnet när jästen smält...

30 min
6-8
5

Det här receptet kan halveras, men var noga med att inte ta för mycket jäst. (Hellre för lite.) Med bara lite jäst kan degen formas till bullar och vänta i kylen tills det är dags att baka ut dem. Har...

2-3
3

Mät upp mjölet, salta, bakpulvra i en seperat bunke och blanda runt. Blanda mjölk och olja tillsammans i en bunke och fyll sen succesivt på med mjölblandningen. När du knådat klart så kavla ut dege...

45 min
6

Låt ölflaskan stå framme tills den har rumstemperatur. Blanda den med olja, salt, jäst och vetemjöl. Vetemjöl häller du i tills degen blir så fast som en bulldeg. Grädda i 200 grader ca 20 minuter....

1 h
6
1

Smula ner jästen i en bunke med vattnet, se till att jästen smälter helt. Tillsätt salt och olja Blanda i mjölet och blanda tills degen är klumpfri. Ställ degen att jäsa i minst 30 minuter. Kan st...

45 min
1
3

Blanda jäst, salt och vatten i en assistenbunke. Tillsätt olja och vetemjöl. Kör till en smidig, kladdfri deg. Låt den jäsa i 30 minuter under duk på varmt ställe innan den bakas ut. Använd kavel och...

1 h
4
2

Pizzadeg: Smula ner jästen i en degskål. Häll över det fingervarma vattnet och rör om så att jästen löser sig. Tillsätt salt, olja och det mesta av mjölet. Knåda degen kraftigt tills den är blank och...

4

Pizzadeg: SMula jästen i en bunke, häll över ca 1 dl av vattnet och blanda. Låt stå ca 5 min för att aktivera jästen. Blanda sedan mjöl, salt och socker i en bunke, tillsätt olivoljan, resten av...

2 h 10 min
6

Pizzadeg: Lös upp jästen i vattnet och häll på olivoljan. Blanda ner nästan allt mjöl till en smidig deg och låt jäsa i 2 timmar. Knåda degen smidig. Eventuellt kan det behöva tillsättas lite mer m...

4

Skär filén färst på längden, dela sedan längderna på 3-4 bitar vardera. Salta och peppra dem och stek dem till fin färg. Lägg dem sedan i en ugnsform. Vispa ihop mascarpone, grädde, crème fraiche, sa...

1 h 15 min
6-8
338

Blanda jäst, kryddor, olja och fingervarmt vatten (37 grader) i en degbunke. Rör i mjöl, lite i taget, tills du får en fast och elastisk deg. Spara resten av mjölet till utbakning. Jäs degen i b...

35 min
1
36

Jag börjar med att tillägga: Om det är någon krydda du ej gillar så minska den, eller uteslut den. Blanda alla ingredienser på listan från krossade tomater till och med strösocker i en gryta....

30 min
5-6
22

Blanda mjöl, bakpulver, salt i en bunke. Tillsätt matfettet skuret i små bitar. Finfördela med fingrarna till en grynig massa. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt till en smidig deg. Kavla ut deg...

1 h
4
17

Smörj och bröa en tårtform med löstagbar botten. Vispa äggen och strösockret vitt och pösigt. Tillsätt det kokande vattnet mot slutet av vispningen. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsockret och rör f...

45 min
8-10
11

Knäck äggen i en skål (helst rundbottnad skål, rundningen gör det enklare att vispa smeten slät.) och vispa dem luftigt. Tillsätt socker och salt. Häll i en del av mjölken, kanske ett par decilite...

10
11

Blanda snabbt ihop pajdegen, gärna i matberedare. Tryck ut degen i pajform. Nagga pajskalet och förgrädda 10-15 min i 200 grader. Fräs köttfärsen och purjolöken, lägg i baconbitarna. Tillsätt cha...

4-5
9

Blanda alla torra ingredienser i en bunke(assistent) Värm vattnet till ca 40 grader. Vispa äggen lätt och häll i bunken. Häll på vattnet och kör degen tills allt är blandat och degen är smidig och slä...

2 h
4
6

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Arbeta in smöret till en smulig massa. Lägg hälften av degen i en smord och mjölad pajform, ca 22 cm i dm. Platta till degsmulorna lite. Strö på bären o...

5

Hacka snabbt ihop mjöl, smör och vatten till en deg. Tryck ut degen till botten och kant i en form ca 25 cm i diameter. Behöver inte förgräddas. Lägg den rivna osten i pajskalet. Vispa ihop ägg,...

6
5

Blanda mjöl, salt och jäst väl. Rör i vattnet, blanda noga låt stå och vila med plast över. Det blir en väldigt kladdig deg. Låt den vila 30-60 minuter. Mjöla bordet, försök få ur degen i ett stycke a...

1-2
4

Smula sönder jästen i en skål och lös upp den med saltet och någon msk av vattnet. Smält smöret, Tillsätt resten av vattnet och låt det bli fingervarmt ( 37 gr ). Häll blandningen över jästen och...

4
3

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.