En pizzabotten gjord på potatis och utan jäst gör att det går fort och enkelt att göra den. Väl värd att prova.
Instruktioner
- Ger en stor pizza
- Kockens tips: Potatispizza har en lösare botten än vanlig pizza och bör serveras i sin form. Som fyllning kan du ta vad du har hemma.
- Smörj och mjöla en pizzaform ca 23 cm i diameter. Koka potatisen mjuk i ca 10 minuter. Häll av vattnet och mosa potatisen. Lägg den i en skål och blanda i smör, vitlök, kryddor och ägg.
- Bred ut blandningen i pizzaformen. Sätt ugnen på 225 grader och grädda bottnen i 7-10 minuter. Den skall inte vara genomgräddad.
- Blanda tomatpuré och passerade tomater och bred blandningen över pizzabottnen. Lämna en cm fri runt kanterna.. Lägg på peperoni, paprika, svamp och oliver och strö över osten.
- Grädda i ugn i ca 20 minuter eller tills pizzan är genomgräddad och osten har smält. Servera pizzan varm med sallad.
Publicerat den
18 april 2011
Liknande recept
Skriv kommentar