Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pizza parma

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En god pizza med hemmagjord tomatsås, parmaskinka, mozzarella, rucola och pinjenötter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pizzadeg: Blanda jästen med saltet tills den börjar smälta. Tillsätt det ljumma vattnet och olivoljan. Rör ner mjölet och blanda till en smidig deg. Låt jäsa ca 1 timma.
  2. Gör tomatsåsen undertiden. Koka de krossade tomaterna med vitlöksklyftor och buljongtärningen i en kastrull tills nästan all vätska kokat bort. rör då och då. Låt kallna.
  3. Sätt ugnen på 250 grader övervärme. Forma degen till 4 små rundlar eller till 1 stor. Kavla ut degen på mjölat bakbord och flytta över den på en smord plåt.
  4. Fördela tomatsåsen över degen, Fördela salladen och nötterna ovanpå. Strimla skinkan och lägg på pizzan. Avsluta med ostarna och lite peppar. Baka i ugnen ca 10 minuter. Ringla olja över och garnera med oregano. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.