En god pizza med hemmagjord tomatsås, parmaskinka, mozzarella, rucola och pinjenötter.
Instruktioner
- Pizzadeg:
Blanda jästen med saltet tills den börjar smälta. Tillsätt det ljumma vattnet och olivoljan.
Rör ner mjölet och blanda till en smidig deg.
Låt jäsa ca 1 timma.
- Gör tomatsåsen undertiden.
Koka de krossade tomaterna med vitlöksklyftor och buljongtärningen i en kastrull tills nästan all vätska kokat bort.
rör då och då. Låt kallna.
- Sätt ugnen på 250 grader övervärme.
Forma degen till 4 små rundlar eller till 1 stor.
Kavla ut degen på mjölat bakbord och flytta över den på en smord plåt.
- Fördela tomatsåsen över degen, Fördela salladen och nötterna ovanpå. Strimla skinkan och lägg på pizzan.
Avsluta med ostarna och lite peppar.
Baka i ugnen ca 10 minuter.
Ringla olja över och garnera med oregano.
Servera genast.
Publicerat den
27 april 2010
Liknande recept
Skriv kommentar