Detta är en av våra favoritfärsrätter.
De senaste 30 åren har jag inte använt annan köttfärs än älgfärs, men jag tror att det går precis lika bra med nötfärs!
Instruktioner
- Färsbiffarna:
Låt ströbrödet svälla i vätskan.
Mal de hela pepparkornen, hacka eller riv löken (använd INTE matberedare eller stavmixer, löken blir besk då!), Blanda samtliga ingredienser till en jämn och slät smet. Forma färsen till 8 biffar. (Provstek en liten "klutt" för att smaka av kryddningen. Tillsätt mer salt och/eller peppar om det behövs.)
Stek biffarna 2- 3 minuter på var sida.
- Ost- och tomatsås:
Riv osten. Hacka löken som du lägger i en gryta, Fräs den (bryn inte) den ska vara mjuk men inte brynt. Tillsätt de skalade tomaterna som du delar med hjälp av en gaffel, rör i kryddor samt den mycket finhackade vitlöken. När allt blivit varmt tar du av grytan från spisen tillsätter osten och blandar väl. Osten ska smälta så att såsen blir en tjock smet - vid behov ställ grytan på spisen igen men kom ihåg att RÖRA HELA TIDEN annars fastnar såsen i botten.
- Servera med tagliatelli som du lägger upp på ett djupt uppläggningsfat, lägg biffarna ovanpå och häll såsen över.
Servera tillsammans med en grönsallad.
Publicerat den
21 januari 2010
Liknande recept
Skriv kommentar