Underbart goda plättar med cream cheese fyllning och hjortron kompott.
Servera till en brunch, mellanmål eller efterrätt.
Instruktioner
- Sikta mjölet och blanda det med salt, socker och mjölk till en slät smet. Vispa ner ägg och gulor.
- Passera smeten genom en sil och täck med plastfolie.
Låt smeten svälla i kyl ca 30 minuter.
Smält smöret och tillsätt det i smeten strax före gräddningen av plättarna.
- Hjortronkompott:
Häll socker och vatten i en kastrull och koka upp. Häll sockerlagen över hjortronen, låt svalna i en bunke.
Hjortronkompotten kan man göra dagen före, den kan stå och dra i kylen.
- Cream cheese:
Blanda cream cheese med socker, hjortronsylt och fröna från den delade vaniljstången. Rör till en slät smet tills sockret har löst sig. Ställ åt sidan.
- Smöra laggen och låt den bli het.
Grädda plättarna.
- Varva fyra plättar med cream cheese och hjortron till varje portion.
Publicerat den
27 juli 2009
Liknande recept
Skriv kommentar