Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Plättar med cream cheese och hjortron

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Underbart goda plättar med cream cheese fyllning och hjortron kompott. Servera till en brunch, mellanmål eller efterrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sikta mjölet och blanda det med salt, socker och mjölk till en slät smet. Vispa ner ägg och gulor.
  2. Passera smeten genom en sil och täck med plastfolie. Låt smeten svälla i kyl ca 30 minuter. Smält smöret och tillsätt det i smeten strax före gräddningen av plättarna.
  3. Hjortronkompott: Häll socker och vatten i en kastrull och koka upp. Häll sockerlagen över hjortronen, låt svalna i en bunke. Hjortronkompotten kan man göra dagen före, den kan stå och dra i kylen.
  4. Cream cheese: Blanda cream cheese med socker, hjortronsylt och fröna från den delade vaniljstången. Rör till en slät smet tills sockret har löst sig. Ställ åt sidan.
  5. Smöra laggen och låt den bli het. Grädda plättarna.
  6. Varva fyra plättar med cream cheese och hjortron till varje portion.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.