De här bullarna är goda med ost på till frukostfilen.
Instruktioner
- Hacka katrinplommon och valnötter. Repa bladen från rosmarinen och hacka dem, spara några hela blad till garnering.
- Rör ut jästen i vattnet och tillsätt sirap, olja och salt. Blanda i linfrön, plommon, valnötter och rosmarin. Arbeta in fullkornsvetemjöl special och sedan vetemjöl lite i taget. Spara lite mjöl till utbakningen.
- Låt degen jäsa under bakduk cirka 30 minuter. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i två bitar. Forma till två längder och skär dem i cirka 22 bitar. Lägg bitarna med snittytan uppåt på plåtar med bakplåtspapper. Garnera med de hela rosmarinbladen. Låt jäsa under bakduk 30 minuter. Sätt ugnen på 225 º.
- Grädda bullarna mitt i ugnen cirka 15 minuter. Låt dem svalna på galler.
Publicerat den
23 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar