En krämig och oemotståndlig gratäng. Innehåller mjölk istället för grädde.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnsfast form som rymmer cirka 1½ liter med margarin. Skala potatisen och löken och skiva dem fint.
- Blanda mjölk, senap, citronskal och chiliflingor i en kastrull och koka upp på låg värme under omrörning tills allt är väl blandat.
- Lägg ett lager potatis i botten av formen, skeda över lite mjölk och lägg på skivad lök. strö över ost och fortsätt sedan med flera lager tills alla ingredienser är slut. Avsluta med mjölk och toppa med ost.
- Ugnsbaka 45-50 minuter tills gratängen är genommjuk och ytan är gyllene.
Publicerat den
1 september 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jag har precis ätit middag entrecote med din potatisgratäng. Den var himmelskt god, så tack för ett bra recept. 5 stjärnor i betyg. Mvh pia