Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En potatiskaka med få ingredienser som är perfekt till söndagssteken, fågel eller grillat. Per mobergs recept!

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Skala och skiva potatisarna tunt cirka 3-4 mm. Smörj en pajform och lägg ett täcke potatis i botten (cirka 1 cm). Lägg över tunna skivor med smör (använd en osthyvel), salta och peppra.
  2. 2. Fortsätt så tills potatisen är slut eller formen full. Lägg ett lock eller liknande över och en tyngd som press.
  3. 3. Sätt in i ugnen i 225 grader i 40-50 minuter och låt kakan bakas klar.
  4. 4. Servera den nygräddade pommes Anna som en tårtbit.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Godbrain 17 januari 2010

    Mycket gott och lättlagat. Om man dessutom blandar i 25-50 gr färskriven parmesanost mellan lagren kallas rätten pommes voisin, också väldigt gott.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.