Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Porterstek på köttfärslimpa

(7 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Enkelt, gott och lite billigare än en stek.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt ströbrödet svälla i vatten. Tillsätt salt och vitpeppar. Blanda i färsen. Form till en köttfärslimpa (den måste vara fast).
  2. Häll i porter, soya och saft i en stor gryta, tillsätt kryddorna. Grovdela lökarna och lägg i grytan. Koka upp lagen och sänk ner köttfärslimpan. Låt sen det småkoka ca 1 tim.
  3. Ta upp köttfärslimpan och sila av skyn. Tillsätt grädde och red av med maizena. Salta och vitpeppra efter smak

Liknande recept

Kommentarer (7)

  • lennali 3 november 2008

    Så underbart gott, hade jag kunnat ge mer än fem stjärnor, så hade du fått det. Tack för en underbar god middag.

  • mumsan 9 november 2008

    Mordgott!!!! Slog till med en gammal vinfarorit till detta recept å mums vilken söndagsmiddag det blev!!! Allesverloren Tinta Barocca (nr 12002) från Sydafrika för 109:- dyrt men det är den värd!

  • mrsmama 25 november 2008

    mmmm, min mamma lagar den bästaste maten!!

  • zonale 8 februari 2009

    En gudomligt god sås. Uteslöt timjan eftersom vi inte gillar den och minskade på enbären. Full pott!!

  • anluk 8 mars 2009

    Underbart gott och så enkelt att fixa till en riktigt lyxig söndagsmiddag!!!! Hade vitlökspulver istället för färsk vitlök men det gick bra det också.

  • Majela 28 februari 2011

    Godaste köttfärslimpan ever! Jag och sambon älskar porterstek men även köttfärslimpa så denna rätten är en klar favorit! En 5:a från oss!

  • sif-fia 5 januari 2014

    Alla gillade detta! Gjorde dubbel sats, i ugnen. Det gick jättebra! Tack för det.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.